500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού
μαχλέπι
½ φλυτζάνι ghee
βούτυρο γάλακτος
250 γρ. βούτυρο
¼ φλυτζ. ανθόνερο
¼ φλυτζ. ροδόνερο.
1 κουτ. σούπας ξερή μαγιά
¼ φλυτζ. χλιαρό νερό.
1. Ανακατεύουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού με την ζάχαρη και το
μαχλέπι
2. Σε ένα άλλο δοχείο αφήνουμε τα βούτυρα να μαλακώσουν.
3. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το σιμιγδάλι με τα χέρια προσπαθώντας
να εισχωρήσει το βούτυρο παντού.
4. Προσθέτουμε το ανθόνερο και το ροδόνερο, ανακατεύουμε
πάλι και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 7 ώρες.
5. Μετά τις 7 ώρες προσθέτουμε τη μαγιά με το νερό και
αφήνουμε τη ζύμη για άλλη μια ώρα.
6. Ανακατεύουμε σπασμένα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης με λίγη
ζάχαρη άχνη, ανθόνερο και ροδόνερο
7. Ανοίγουμε την ζύμη μέσα στο χέρι, γεμίζουμε με τη γέμιση, κλείνουμε και την περνάμε από το ξύλινο καλούπι για να δώσει το όμορφο
χαρακτηριστικό σχήμα των maamoul.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν ελαφρά.
Όταν βγουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire